Cinta Pak Arab

You may also like...

14 Responses

  1. fad says:

    suka baca tulisan u.selalu baca jer,harini saja nk komen.
    semoga bahagia berkekalan selamanya..insya allah.

    salam perkenalan dari kl.hehe.

  2. nazariha says:

    ukhtie zarina,
    kak naza selalu baca your blog…. seronok membacanya…
    sudikah kiranya bawa kakak sekeluarga berjalan2 di spain suatu hari nanti?

  3. Khattou says:

    Salam
    Sama lah kita kawin org maghribi .citer n prngalamn pun sama hehe ..😆

  4. Siti says:

    Rasa tenang siket hati bila baca. Biasanya asyik dgr yg negatif je. Sy skrg dalam tempoh pkenalan dgn lelaki arab dari dammam saudi. Pkenalan x sampai sebulan tapi dia dah berhajat nk melamar insyaAllah hujung bulan march ni. Takut jugak bila dgr lelaki arab sgt kasar dan kuat pukul. Andai benar dia jodoh, smoga allah permudahkan segalanya insyaAllah.

    • Salam Siti,
      Saya banyak mendengar ceramah Ustaz Pahrol Mohd Juoi di Radio IKIM. Banyak membantu untuk memperbaiki diri dan rumahtangga. Alhamdulillah.

      Saya cadangkan Siti dengar ceramah beliau juga di sini https://www.youtube.com/user/radioikim sebagai salah satu sumber ilmu untuk melengkapkan diri sebelum melangkah ke kehidupan berumahtangga.
      Semoga Allah permudahkan urusan dunia dan akhirat Siti. Amin.

  5. Lily says:

    Salam..sye skrg dlam tempoh perkenalan dgn lelaki maghribi jugak…dia nampak serious utk ke peringkat seterus nya cuma saya masih ragu2..dan betul ke kita perlu keluarkan invitation letter utk dia dtg ke malaysia?

    • Waalaikumussalam Lily,
      Tentang invitation letter, Lily kena tanya dekat Kedutaan Maghribi di Kuala Lumpur,
      Telefon
      +60-3-2161-0701
      +60-3-2161-0705
      +60-3-2161-0708

      Kalau Malaysian nak melawat ke Maghribi, kita kena ada visa
      tapi kalau Moroccan nak melawat ke Malaysia, yang ini saya kurang pasti kalau ada perubahan dalam prosedur kemasukan pelawat dari Maghribi.

      Seingat saya pada tahun 2013, suami saya cuma masuk pakai passport Maghribi dan kena ada return ticket pulang ke Maghribi.

  6. Nadhirah says:

    Salam perkenalan sis,

    Saya nk tanya, sis tinggal di mana.

    Saya akan bernikah dengan lelaki Morocco pada bulan ogos,jadi sy merancang hendak ke embassy pd 31/7 bagi urusan Berkenaan document , jadi nak di pendekkan cerita pihak embassy ada mencadangkan cari dua saksi lelaki Morocco untuk sign di embassy bagi mendapatkan surat kebenaran berkahwin. Lagi mudah.

    Jadi jika tiada halangan saya ingin meminta bantuan suami sis atau kenalan jika ada untuk saya hubungi untuk saksi sign di embassy Morocco untuk mendapatkan surat Berkenaan berkahwin dari embassy untuk urusan JAIS

    Sekian terima kasih

    • Waalaikumussalam,

      Kami tinggal di Madrid, Spain.
      Seingat akak, semua document sebelah lelaki, suami akak buat di Morocco.
      Maaf Nadhirah, kami tiada sesiapa rakan Moroccan yang kami kenal di Malaysia.
      Semoga Allah permudahkan urusan pernikahan Nadhirah dan bakal suami. Ameen Ya Rabb.

Leave a Reply

Your email address will not be published.