Category: Madrid

0

Madrid dilitupi salji

Subhanallah!! Madrid dilitupi salji baru2 ini pada hari Ahad dan Isnin ( 4 dan 5 Februari 2018).Orang yang berusia pun boleh jadi teruja bila tengok salji turun kan? Walaupun sejuk mencengkam ke tulang tetapi hati terasa hangat. Puitis gitu. Heheh..Tiba2 jadi seronok sangat macam kanak2, merasa ajaib dengan ciptaan Allah....

0

Teh Pudina Maghribi

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Alhamdulillah, saya tengah bersedia untuk peperiksaan akhir semester Kursus Intensif Bahasa Arab ARB301. Hari berbaki hanya sembilan hari sebelum peperiksaan. Hari-hari dipenuhi dengan ulangkaji dan pembacaan yang tidak berkesudahan. Semoga Allah permudahkan urusan mencari ilmu ini. Ameen. Antara cara saya mengurangkan stress adalah di blog ini...

0

Jalan Jalan Madrid 2 hari – Bahagian 2

Ini sambungan dari post lepas – Jalan Jalan Madrid 2 hari – Bahagian 1. Hari kedua kawan saya di Madrid, kami keluar dari rumah dalam pukul 10 pagi. Oleh kerana ada masalah membeli tiket tren melalui internet dengan menggunakan kad kreditnya, maka kami terpaksa membeli di kaunter di Stesen Atocha. Pelik,...

2

Jalan Jalan Madrid 2 hari – Bahagian 1

Alhamdulillah, baru2 ni ada seorang kawan baik dari Malaysia datang ke Madrid sendirian. Saya ambil kesempatan untuk memesan barang2 keperluan macam ikan bilis, cili kering, maggi…ahaha..kadang2 ada rasa rindu nak makan maggi jugak. Atas jasa baik kawan ni dapatlah saya makan mi maggi Tomyam-BIG..Alhamdulillah. Jazahallahu khair. Ada dua bag di...

0

Spring in Madrid

Alhamdulillah, we are blessed yet again to appreciate the pretty season and enjoy the beautiful weather during spring in Madrid. This time around, a Korean friend; Woo Hye who is married to an American and currently are living in Warsaw, Poland came down to Madrid for a short 2-days visit. What a...